menrvogels.nl

Voor al uw vogels.

Forbes papagaai amadine

Forbes papagaai amadine of blauwgroene papagaai amadine  genoemd (Erythura Tricolor)

Verspreiding
Deze korte gedrongen papagaai amadine is ook bekend onder de naam Forbes papagaai amadine en komt alleen voor  op enkele Oosterlijke kleine Soenda-eilanden Timor, Wetar, Demar, Baber en Tanimbar in Indonesië.

Grootte
Ongeveer 10,5 tot 12 centimeter.

Geslachtsonderscheid 
Het onderscheid tussen mannen en poppen is erg eenvoudig. De mannen zijn zeer uitbundig en intensief wat kleur betreft, terwijl de poppen duidelijk minder van kleurintensiteit zijn en iets matter van kleur. Dit geldt met name voor de blauwe veervelden.


  Kleurbeschrijving                                            (Forbes papagaai amadine pop)
Voorhoofd en kopzijden zijn violetblauw en achterste gedeelten aan weerskanten van de kop zijn helder blauw. achteraan de bovenkop en hals een groenblauwe kleur. De groenblauwe kleur van binnenste armpennen zijn wat bleker. Overige vleugelveren zijn zwartbruin met groene zomen evenals de grote vleugeldekveren. Rug en kleine vleugeldekveren hebben een groen kleur die soms blauwachtig lijkt. De stuit en boven staartveren zijn roodachtig van violetkleurig en is naar onderen geleidelijk kobaltblauw. Dijveren okergeel. Ogen donkerbruin, snavel zwart en de pootjes vleeskeurig. 

Omgevingstempratuur
Forbes papagaai amadine houden van warmte. Daarom moeten ze zich 's winters tijdens de avond en nachturen kunnen terugtrekken in een verwarmd (binnen)verblijf. In het algemeen geldt voor de papagaai amadine dat ze zich het beste voelen bij een temperatuur van 18 tot 23°c. Goed geacclimatiseerde vogels kunnen bij lagere temperaturen gehouden worden. Kouder dan 10°c is echter af te raden. 

<<terug
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram