menrvogels.nl

Voor al uw vogels.

Japanse Kwartel.

De Japanse kwartel (Coturnix japonica) is naast de Chinese dwergkwartel één van de meest populaire kwartel soorten.
De  Japanse kwartel is de grootste gedomesticeerde kwartelsoort, ze kunnen tot wel 18cm groot worden.
Ook hebben ze een vrij hoge ei productie die niet nest afhankelijk is.
De ideale kwartel voor de volière! Hij ruimt het gemorste voedsel op, en legt erg lekkere eitjes. De Japanse kwartel is niet agressief en zeer tam te maken. Ze eten ook zeer snel uit je hand.

De Japanse kwartel (Coturnix japonica) kent geen ondersoorten.
De Japanse kwartel wordt in het wild gezien in Mongolië, oostelijk Siberië, Japan en Korea.
 Hier scharrelen zij in gebieden met graslanden en laag struikgewas. De hele dag op zoek naar voedsel als zaden en kleine insecten. Ook schuilen tegen ongedierte doen zij in dit lage grasland en struikgewas. Het nest word vaak in een ondiep kuiltje in de grond gemaakt, het liefst van boven wat bedekt bijvoorbeeld in een holle boomstam.

 Geslachtherkenning 
Het geslachtsonderscheid bij de Japanse kwartel is bij volwassen dieren (6-8weken+) zeer makkelijk. Als men de kwartel op zijn rug beet houd, en met de vingers de cloaca wat masseert zal er vanzelf “schuim” (zaad) vrijkomen waardoor men kan zien dat het een haan is. Doe dit zeer voorzichtig en niet te vaak gezien de geslachtsorganen van de haan en hen bij Japanse kwartel gevoelig is. Dit is een methode die bij alle kleurslagen werkt zolang de dieren maar volwassen zijn.

<<Terug
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram